Jur Houtman

(1964)

Al vanaf mijn vroegste jeugd ben ik bezig met het maken van muziek, poppenspel en theater. Na een aantal jaren Kunstacademie en vervolgens de verkorte lerarenopleiding voor creatieve vakken, een aantal jaren voor de klas en diverse theatercursussen besloot ik samen met een vriend in 1997 voor mezelf te beginnen. Met het muzikale duo El Capsoñez trok ik al vanaf 1990 door het land en de tijd was rijp.

Na zo’n tien jaar El Capsoñez wilde ik meer, theater! Het liefst theater met “inhoud”. Ideeën overdragen aan publiek middels theater. Creativiteit ontplooien in al zijn vormen. Maken van decors en attributen, theaterkleding, het schrijven van verhalen en voornamelijk spelen! In die tijd ontmoette ik vriendin Petra.

Waarom op straat? Als oud-docent creatieve vakken vind ik kunst en Cultuur belangrijk voor de ontwikkeling van ieder mens.
Inzichten verkrijgen, een manier om elkaar beter te leren begrijpen, door middel van beeldtaal. Gewoon het simpele: ”Wat zie je!”
Ontdekken! Theater kun je maken op een podium in een zaal, waar mensen kaartjes kopen, of kunst kunt gaan bekijken in een museum. Maar waar vind je de meeste mensen? Toch vaak op straat!
Dus daar wil je de mensen ontmoeten en inspireren met beeld en verhaal.

Petra Wapperom

(1965)

Vanaf de lagere school maak ik kleding voor mezelf en mijn poppen. Dit is nog steeds een grote hobby van mij, omdat ik nu ook zelf de poppen maak. Op de scholen waar ik heb gezeten werd altijd veel aandacht besteed aan creatieve vakken, van drama tot boetseren en van tekenen tot ballet. Hierdoor heb ik altijd een grote belangstelling gehad voor theater en alles wat hiermee te maken heeft.
Toen ik Jur leerde kennen en hij verder wilde in allerlei vormen van theater heb ik dan ook niet geaarzeld om dit verder met hem te ontwikkelen. In de 10 jaar die we nu bezig zijn, is het voor mij heel belangrijk geworden om het niet alleen overtuigend te spelen, maar alles moet er ook goed uitzien.
Kortom: alles moet kloppen.

Wat u over ons moet weten (klik)

 
 

AGENDA: (u wordt omgeleid naar onze oude website)

Blogs: (u wordt omgeleid naar onze oude website)

Nieuwsbrief El Capstok:

El Capstok Straattheater
Volgerland 3
3332 KS Zwijndrecht (NL)
K.v.K.nr.: 23091378000

tel: 078-6146477
mob: 06-23550090 (Jur)
mob: 06-25108120 (Petra)
email: info@elcapstok.nl