Middeleeuws theater ’t Wesen van Saeftinghe

Op de grens van land en water, in een gebied dat zich lang geleden uitstrekte van Zeeland tot ver in Vlaanderen (Saeftinghe) leeft een wezen. Een creatuur dat zwemt als een vis en vliegt als een vliegje. Als rietsnijder Roderick van Kuytaert dit “beest”?  op een dag weet te vangen, trekt hij met dit Godswonder de wijde wereld in om het publiek dit wonderlijke schepsel te tonen. Geloof het of niet, dit wezen kan kunstjes!

Een mobiele verhalende theatervoorstelling over de middeleeuwse rietsnijder Roderick van Kuytaert. Op een dag ontdekt hij in het kreupelhout een wezentje. Dat wezentje leeft op het land, maar ook in het water. Als Roderick van zijn ontdekking vertelt, gelooft niemand zijn verhaal. Is het dan een draak? Hij besluit het schepsel te vangen, wat na veel pogingen uiteindelijk lukt. “Komt dat sien ‘t Wezen van Saeftinghe!  Soms mag het ook even uit de kar. Maar pas op je vingers …

Interactieve mobiele voorstelling, waar kinderen eindeloos van genieten en geheel in op kunnen gaan, om contact te kunnen maken met het wezen. Spannend, maar o zo lief!
Middelnederlands/ Vlaams gesproken

Filmpjes op You tube

Nieuwsbrief El Capstok:

El Capstok Straattheater
Volgerland 3
3332 KS Zwijndrecht (NL)
K.v.K.nr.: 23091378000

tel: 078-6146477
mob: 06-23550090 (Jur)
mob: 06-25108120 (Petra)
email: info@elcapstok.nl