Poppentheater

Poppentheater

Poppentheater Sinterklaas poppenkast

Al jaren maakt El Capstok poppentheater voorstellingen. De fascinatie voor poppenspel begon al vrij vroeg en is altijd gebleven. Hoe kun je van een levenloos popje, een karakter maken met emoties. Een pop die je hart kan stelen.

Wij hebben enkele voorstellingen gemaakt met een grote poppenkast, geschikt voor binnen, met licht en geluid.
Daarnaast hebben wij enkele mobiele poppentheatertjes met kleine popjes en korte verhalen van ca. 15 minuten. Korte interacties op straat, waar je met je neus bovenop moet staan. Deze voorstellingen zijn geschikt voor buiten, voor uw winkel centrum of evenement.

Bij de volgende voorstellingen spelen wij als acteurs mee voor de poppenkast: Nacht in de Kale Duinen en Jan zonder Vrees.
De lange weg naar Prikkedam is een echt Kindertheaterverhaal geworden met schimmenspel en poppen in een nostalgisch decor.

Technische gegevens bij de grote poppenkast:
– 2,50 m hoog, 2 m breed en 2 m diep
– Graag stopcontact 220 v. in de buurt van de poppenkast
– Zo mogelijk een te verduisteren ruimte i.v.m. lichteffecten.

Wilt u een voorstelling boeken? Vul onderstaand formulier in en we sturen u alle informatie.

Petra's sprookjestheater

Er was eens, lang lang geleden, een klein meisje. Vanaf het moment dat zij kon lezen was Petra al gefascineerd door sprookjes. Lang was zij van plan om daar iets mee te doen. Maar ja, WAT? Nu eindelijk na vele jaren is het er dan van gekomen:
Petra’s sprookjestheatertje: een kleine poppenkast met papieren poppetjes. Vooralsnog met 2 sprookjes. Meerdere sprookjes komen eraan….

 

Beroemde sprookjes voor de allerkleinsten:

  • Roodkapje en de wolf
  •  Sneeuwwitje

Korte vertellingen van circa 15 minuten per sprookje. Meermaals op een dagdeel op te voeren.

Het Chinese poppentheatertje

straattheater poppentheater chinees poppentheatertje www.elcapstok.nl De poort van de draak

Kleine papieren poppen in een Chinees decor.

Het verhaal gaat over een jong meisje genaamd “Waterdraagstertje”. Zij moet in een droge zomer op zoek naar water, want het land verdort. Daarvoor moet ze de gouden sleutel vinden die toegang geeft tot de poort van de draak. Want de draak bewaakt de poort van het “meer van de wilde gans”. Waterdraagstertje moet proberen de poort open te zetten, zodat het water weer naar  de akkers beneden op de berg vloeit.

Dit Chinese poppentheatertje speelt een kwartiertje en verplaatst zich dan naar een volgende locatie. Geschikt voor festival, markt of braderie.

Chinees mobiel poppentheatertje

 

Nacht in de kale duinen

Poppentheater: nacht in de kale duinen

Waar letters verdwijnen…

Een spannende theatervoorstelling over lezen en letters, waarin acteurs ook meespelen voor en in de poppenkast.

Tovenaar Runewold moet naar een belangrijke vergadering van heksen en tovenaars, alleen is hij iets vergeten, maar wat?
Als hij teruggaat naar het kasteel blijkt dat er met zijn toverboek getoverd is en dat alle letters in dat toverboek zijn verdwenen.
Dat is natuurlijk een grote ramp, een toverboek zonder letters en spreuken.
Runewold zet de kinderen in om te helpen zoeken naar alle letters van het alfabet om zijn toverboek weer compleet te maken,
daarvoor moet hij wel naar de kale duinen.
Een educatieve voorstelling die aan te passen is, aan het thema van de boekenweek!

Ideaal voor scholen en bibliotheken. (kinderboekenweek)

Technische gegevens:
Speelruimte; 2,60 m. hoog, 2,50 m. breed en 2.00 m. diep.
De ruimte dient verduisterd te kunnen worden en voorzien van een aansluitpunt voor 220 volt stroom op zo’n 2 m. van de speelplek.

 

Toch liever iets anders? Bekijk dan onze andere voorstellingen!

De lange weg naar Prikkedam

Poppentheater/familievoorstelling van El Capstok: de lange weg naar Prikkedam gaat over over dromen, fantasie en realiteit.
Een voorstelling waarin levende karakters worden afgewisseld met poppen.

 

Lang geleden werd er een boerenzoon geboren, Gijs Jan Dirk “appelwang”. Als hij ouder wordt, blijkt Gijs een beetje lui en geven zijn ouders hem de keus: werken of vertrekken. Gijs Jan Dirk kiest voor het laatste. Hij gaat op pad, de wijde wereld in, naar Prikkedam. Maar ook tijdens zijn lange reis komt hij er achter dat je niet lui kan blijven … Hij heeft een lange weg te gaan.

  • Schimmenspel en poppenspel met acteurs in bewegend decor
  • Duur: 45 minuten (ook als kortere voorstelling van 30 minuten).

Technische gegevens:

Speelruimte: 2,50 m. hoog, 5 m. breed en 5 m. diep. De ruimte dient verduisterd te kunnen worden en voorzien van een aansluitpunt voor 220 volt stroom op zo’n 2 meter van de speelplek.

Zeer geschikt voor scholen en instellingen! Eventueel kunt u in overleg een les besteden aan de voorstelling.

Jan zonder Vrees

poppentheater Jan zonder vrees www.elcapstok.nlEen winters sprookje

Jan zonder Vrees krijgt de opdracht Bellefleur te redden. Als de koningin van het Noorden de dochter van zonnekoning Lodewijk ontvoert,
komt het hele land in de kou en diepe duisternis te zitten. Met hulp van waternimf Ariël en de trollen weet Jan de maan weer aan de hemel te zetten en weet hij de sleutel te bemachtigen die elk hart kan ontdooien. Zo ook het hart van de ijskoningin.

In dit verhaal spelen twee acteurs mee voor de poppenkast.

Technische gegevens:
Speelruimte; 2,60 m. hoog, 2 m. breed en 2 m. diep. De ruimte dient verduisterd te kunnen worden en voorzien van een aansluitpunt voor 220 volt stroom op zo’n 2 m. van de speelplek.

Circus Mini - wandelend Poppentheater

Wandelend of mobiel poppentheater van El Capstok.

Eduardo L. Capstok, de speelman, komt met zijn grote zware kist naar uw stad of dorp. In de kist zit het kleinste circus ter wereld, Circus Mini! Maar wel met de grootste artiesten!
Korte verhaaltjes, begeleid door muziek, ideaal voor markten, festivals en braderieën. En in de winterperiode komt dat circus natuurlijk naar u toe als Kerstcircus. Een plaatje dat goed past in uw winterdecor met een in Dickensstijl verklede figuur.

wandelend poppentheater. animatie www.elcapstok.nl de speelmanwandelend poppentheater- circus Mini www.elcapstok.nl

wandelend poppentheater-circus Mini www.elcapstok.nl

Sinterklaas poppenkast

Peter, lies en de staf van Sinterklaas

El Capstok treedt al jaren op bij (bedrijfs)feesten in het voorprogramma van Sinterklaas, met het verhaal:” Peter, Lies en de staf van Sinterklaas

In dit sinterklaasverhaal gaan Peter en zijn vriendinnetje Lies op zoek naar de staf van Sinterklaas. Want de gouden toverstaf van Sinterklaas wordt tijdens een nachtelijk ritje over de daken gestolen door een gemene heks. Maar wat als Sinterklaas zijn toverstaf niet terug heeft voor 5 december? Dan kan hij voor die grote dag geen cadeautjes meer toveren.. en dat zou een grote ramp betekenen.

Sinterklaas poppenkast. Peter en de staf van Sinterklaas - El Capstok

Al bij aanvang van uw feest, worden de gasten verwelkomd door twee poppenkastpieten/ of  Ans en Hans. Een van de pieten zingt met gitaar en uit volle borst om de stemming er goed in te krijgen en de sfeer te verhogen. Dan volgt de voorstelling (45 minuten) en worden de kinderen betrokken bij het poppenkast verhaal, dat natuurlijk een beetje spannend is, maar goed afloopt.
Na afloop van de voorstelling zingen wij nog met gitaar tot Sinterklaas arriveert.

Elk jaar volgen wij het Sinterklaas journaal op de voet om zo nodig, de voorstelling aan te passen!

Mochten de zwarte of bruine pieten voor u een probleem zijn? Geen probleem.
Roetveeg piet

Wij hebben intussen ook roet Pieten  bij de poppenkast!
Als de vrolijke types Hans en Ans verwelkomen wij u als poppenspelers ook graag.

Deze poppenkast theater voorstelling is te boeken voor scholen en bedrijfsfeestjes.

TECHNISCHE VEREISTEN
Speelruimte; 2,60 m. hoog, 2 m. breed en 2 m. diep. Het zou mooi zijn, in verband met verlichting in de poppenkast, als de ruimte  verduisterd kan worden en voorzien is van een aansluitpunt voor 220 volt stroom.

Poppentheater op uw evenement?

Vraag vrijblijvend onze prijslijst aan met vermelding van de gewenste evenementsdatum en locatie.  U krijgt snel van ons een reactie met de gewenste informatie.

El Capstok Straattheater
Volgerland 3
3332 KS Zwijndrecht (NL)
K.v.K.nr.: 23091378000

tel: 078-6146477
mob: 06-23550090 (Jur)
mob: 06-25108120 (Petra)
email: info@elcapstok.nl