Museum van de verloren gegane tijd

Museumstukken. Sinds de uitbraak van het Corona virus in Nederland in maart 2020 is de hele evenementensector net als veel andere branches ingestort. Evenementen en festivals mochten geen doorgang meer vinden. Musea en instellingen moesten hun deuren sluiten. Kunst en Cultuur moest wijken voor de Volksgezondheid. Om publiek toch te bereiken en mensen te plezieren kwamen allerlei nieuwe initiatieven. Veel ging op internet, (online streamen) Zo konden liefhebbers van muziek, kunst en cultuur toch nog enigszins genieten.
Voor sommige mensen is schoonheid en plezier een eerste levensbehoefte. Een behoefte, die een positieve bijdrage kan leveren in duistere tijden. Een lach is goed voor de algehele gezondheid van de mens, afleiding van de alledaagse sleur en malaise. Dus gingen wij onze museumstukken uitbrengen.

Het museum online

Dus….. zijn ook wij begonnen om oud werk, dat anders jaren op de planken en in laadjes zou verdwijnen online te zetten. Kleinkunst teksten en gedichten, liedjes die nooit op geluidsdrager zijn verschenen (wel geregistreerd bij BUMA STEMRA).
In het “Museum van de verloren gegane tijd”.
Museumstukken, teksten uit de periode 1983-2020 voorgedragen door typetje en archivaris van het museum Hendrik de Beuker.

Hendrik de Beuker

Teksten van liedjes die in de jaren ’90 van de vorige eeuw werden gespeeld door het duo:
El Capsoñez uit Dordrecht. Later zijn enkele liedjes op het repertoire blijven staan van Ben Jur’s eenmansorkest. Het meeste is de afgelopen decennia al in een laadje verdwenen.
Maar daarom niet minder leuk.

 

 

 

Daarnaast hebben wij ook een afspeellijst met de leuke liedjes en videoclips.
Museumstukken uit lang verloren tijd.

 

 

Ook zijn de verhalen van de vliegende Hollander nu te beluisteren als hoorspel.

 

Nieuwsbrief El Capstok:

El Capstok Straattheater
Volgerland 3
3332 KS Zwijndrecht (NL)
K.v.K.nr.: 23091378000

tel: 078-6146477
mob: 06-23550090 (Jur)
mob: 06-25108120 (Petra)
email: info@elcapstok.nl